Proizvod je bio dodan u košaricu
Natrag / Pravila privatnosti i zaštita osobnih podataka

Pravila privatnosti i zaštita osobnih podataka

 

Online trgovina BALONMANIA - www.balonmania.hr

DOMINION d.o.o.,

Vrtna 38a,

40305 Nedelišće

info@balonmania.hr

Tel: +385 40 821 310

 

Vašim osobnim podatcima upravljamo odgovorno u skladu s Uredbom EU o čuvanju osobnih podataka (GDPR) i nacionalnim zakonima. Dostup do osobnih podataka je dozvoljen samo ovlaštenim zaposlenim osobama i ugovornim partnerima za obradu podataka, a u obimu i sa svrhom koja je nužno potrebna za nesmetano odvijanje radnih procesa, osiguravanje usluga tvrtke i ispunjavanje prava i obaveza iz sklopljenih ugovornih odnosa sa strankom. Pravilnim postupanjem brinemo za sigurnost podataka, tako da do osobnih podataka ne mogu pristupiti neovlaštene osobe, čuvamo njihovu povjerljivost i cjelovitost te spriječavamo da se podatci izgube ili nenamjerno unište tijekom cijelog trajanja obrade.

 

OVLAŠTENA OSOBA ZA ČUVANJE OSOBNIH PODATAKA

Ovlaštena osoba za čuvanje osobnih podataka u tvrtki DOMINION d.o.o. je dostupna na poštanskoj adresi: DOMINION d.o.o., Vrtna 38a, 40305 Nedelišće i na elektroničkoj adresi: info@balonmania.hr.

Pojedinci na koje se odnose osobni podatci mogu sami stupiti u kontakt sa ovlaštenom osobom za čuvanje osobnih podataka, a u vezi svih pitanja povezanih sa obradom njihovih osobnih podataka i ostvarivanjem njihovih prava na osnovi važećih propisa kojima se uređuje čuvanje osobnih podataka.

 

NAMJENA OBRADE OSOBNIH PODATAKA I PRAVNA OSNOVA

Tvrtka DOMINION osobne podatke pojedinaca, stranaka (potencijalnih kupaca i kupaca), obrađuje u okviru i u svrhu ispunjavanja ugovora, u svrhu sklapanja ugovora, u fazi dogovaranja, upita pojedinaca i oblikovanja ponude, izmjene ugovora i mogućih uvažavanja reklamacija zbog materijalnih nedostataka ili odgovornosti koje proizlaze iz uvažavanja jamstva pri proizvođaču. Vrste osobnih podataka koje se obrađuju na ovoj pravnoj osnovi su navedene u ugovorima odnosno pristupnim obrascima uz opće uvjete poslovanja, obrascima za upite i pripremu ponude, a svedene su na minimalni obujam podataka potrebnih za ispunjavanje namjene dogovora.

Tvrtka DOMINION obrađuje osobne podatke pojedinaca i stranaka isto tako na temelju zakonskih pravnih osnova:

 • Zakona o sprečavanju pranja novca i financiranja  terorizma u svrhu posredovanja osobnih podataka pojedinaca koji dospiju u obavezu izvještavanja Uredu za sprečavanje pranja novca i financiranja terorizma, a i vezano uz druge međunarodne ugovore, propise EU i nacionalnog zakonodavstva, koji od tvrtke DOMINION zatraže da u određenim slučajevima posreduje osobne podatke pojedinaca državnim organima i drugim voditeljima za ispunjavanje svojih ili njihovih zakonskih obaveza i dužnosti,
 •  Zakona o čuvanju osobnih podataka: mogučnost izvođenja videonadzora u trgovinama i skladišnim prostorima.

U ovim slučajevima vrste osobnih podataka koji se obrađuju određuje zakon.

Tvrtka DOMINION na temelju izričitog dopuštenja svojim strankama šalje obavijesti o akcijama, novostima, promotivnim i drugim aktivnostima odnosno e-novosti. Primatelji e-novosti su svoje dopuštenje potvrdili prijavljivanjem na primanje e-novosti.

 

KORISNICI OSOBNIH PODATAKA I MOGUĆI PRIJENOS OSOBNIH PODATAKA U TREĆE DRŽAVE

Osobne podatke ne šaljemo drugim društvima i ne prenosimo ih u treće države.

PRAVA POJEDINACA

Na pisani zahtjev poslan na adresu: DOMINION d.o.o., Vrtna 38a, 40305 Nedelišće ili elektroničkom poštom na adresu: info@balonmania.hr. pojedinac može zatražiti dostup, dopunu, ispravak, blokiranje odnosno ograničavanje obrade ili brisanje osobnih podataka, poslati prigovor obradi podataka koji se obrađuju u vezi s njim i zatražiti prijenos podataka.

Pojedinac može na pismeni zahtjev u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično otkazati dopuštenje za obradu podataka trajno ili privremeno tako da zahtjev pošalje na adresu: DOMINION d.o.o., Vrtna 38a, 40305 Nedelišće ili elektroničkom poštom na adresu: info@balonmania.hr. Otkazivanje vrijedi slijedeći dan od primitka zahtjeva. Otkazivanje dopuštenja ne utječe na zakonitost obrade koja se odvijala na osnovi dopuštenja do njezinog otkazivanja.

Pojedinac ima pravo službene pritužbe Agenciji za zaštitu osobnih podataka ako smatra da se njegovi osobni podatci pohranjuju ili obrađuju u suprotnosti sa važećim propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka.

 

ROKOVI ČUVANJA OSOBNIH PODATAKA

DOMINION će voditi obradu osobnih podataka u obimu potrebnim za postizanje namjene obrade tako dugo dok se ne postigne postavljeni cilj, ako su osobni podatci pridobljeni temeljem dopuštenja, a uz poštivanje mogućnosti da se dopuštenje otkaže.

Osobni podatci se obrađuju do ispunjenja namjene odnosno u okviru rokova zastare za obaveze koje proizlaze iz obrade tih osobnih podataka, naročito ako je obrada osobnih podataka potrebna u svrhu sklapanja i ispunjenja ugovora, osim kada je rok za čuvanje osobnih podataka definiran zakonom. U navedenim primjerima tvrtka DOMINION čuva podatke u skladu sa zakonskim propisima.

  Baloni za svadbu

  Rekla je "DA". Svečani baloni i dekoracije za vjenčanje na izbor u našem web shopu POGLEDAJ OVD...

  Pročitajte

  POPCORN SET sirovine za kokice

  Najbolje kokice s maslacem kao u kinu! Složi svoj komplet za pečenje finih kokica kod kuće. Is...

  Pročitajte

  Gender reveal baloni

  Posebne balonske dekoracije za otkrivanje spola djeteta. Klikni i pogledaj ovdje!

  Pročitajte

  Baloni za diplomu

  Aranžmani i buketi balona ČESTITKE NA DIPLOMI s personaliziranim natpisima po dogovoru divan su...

  Pročitajte